İçeriğe geç →

PVS-4 Yıldız Işığı Dürbünü

Ortam yıldız ışığı koşullarında görüşe izin verebilen pasif gece görüş teknolojisi 1950’lerden beri var olmasına rağmen, askeri gereksinimleri karşılayan pratik, yüksek kaliteli bir cihazın ilk kez kullanıma sunulması AN/PVS-4 geliştirilene kadar değildi. Önceki pasif yıldız ışığı silah dürbünlerinden farklı olarak AN/PVS-4, önemli bir bozulma olmadan yüksek kaliteli bir görüntü sağlıyordu, değişen ortam ışığı koşullarına uyum sağlayabiliyordu, birçok rolde çalışmak için birden fazla retikül kullanabiliyordu ve kapanmasına izin veren koruyucu özelliklere sahipti.

AN/PVS-4’ün ilk mühendislik geliştirmesi, 1975 yılında Dallas, Teksas’ta bulunan Optic Electronic Corporation tarafından Vietnam Savaşı dönemindeki AN/PVS-2 Starlight Scope’un yerine geçmek üzere üstlenildi.

1985 ile 1989 arasında 16.927 adet daha üretildi ve 1990 ile 1992 arasında 24.046 adet daha üretildi. Körfez Savaşı sırasında AN/PVS-4, çeşitli silahlarda geniş çapta konuşlandırıldı.
Körfez Savaşı , kara muharebe operasyonlarının gece görüş cihazları kullanılarak hem gece hem de gündüz devam ettiği ilk savaş oldu . Irak Savaşı sırasında daha modern ekipman mevcut olmasına rağmen , AN/PVS-4 hala aktif kullanımdaydı.  Adaptör, çevre çevresinde eşit aralıklarla yerleştirilmiş üç delik boyutundan oluşur Ay ışığı veya daha düşük koşullar altında, AN/PVS-4 adaptör olmadan kullanılabilir ve ABC veya Otomatik Parlaklık Kontrolleri, retikülün doğru şekilde gösterilmesi için görüntü çok parlak olsa da kazancı azaltır.
Cihazın çalışması, boru muhafazasının sol tarafında bulunan iki kontrol vasıtasıyla sağlanmaktadır. Alt kontrol, görüntü yoğunlaştırıcı tüp için bir açma/kapama anahtarıdır ve tüpün kazancını da kontrol ederek operatörün görüntü parlaklığını kontrol etmesine olanak tanır.
Üst kontrol, ışıklı retikül için bir açma/kapama anahtarıdır ve ikincil olarak retikülün parlaklığının ayarlanmasına izin verir. Yükseklik ve Windage ayarı objektif merceği üzerinde bulunan taretler vasıtasıyla yapılır. Her tıklama 1/4 MOA’ya (Açı Dakikası) eşittir. AN/PVS-4 Münferit Silah Gece Görüşü, geceleri silahların gözetlenmesi ve nişan alınması için kullanılan taşınabilir, pille çalışan, elektro-optik bir alettir.
ResimResimResim
M16/M203/M79 Ölçüm, belirtilen aralık için yatay çizgiden her dikey çizginin üstüne yapılır. Tankın sol kenarını yatay çizginin sol tarafına yerleştirin. 250 metreye kadar olan menziller için M16A1/A2 hedefleme noktası, üç düz çizginin merkezidir. Dikey çizginin üstü 400 metre için nişan alma noktasıdır ve çizginin altı 600 metre için nişan alma noktasıdır.
ResimResim
M2, M60/M14//M249 retikülüne benzer, ancak 1.200 m’ye kadar olan menziller için noktalar içeri.
Resim
Bu nişangâhın muhtemelen 3 amaçlı olduğu belirtildi: 1) 5.56×45 2) 7.62×51 3) Bir çeşit ağır silah (geri tepmesiz tüfek) Artı işaretinin 100m olduğundan şüpheleniyorum, ikinci nokta 200, sonra 400, 600, ve işaretlendiği gibi 800 metre. Her dikey çizginin ÜST tarafı,

bir kalibreyi hedeflediğiniz yerdir ve her dikey çizginin ALT tarafı, diğer kalibreyi hedeflediğiniz yerdir. Stadyumlar, {muhtemelen} yakın mesafedeki nesneleri hareket ettirmek içindir.
1, 2 ve 3 numaralı yatay çizgiler muhtemelen ağır bir silah içindir ve stadyumlar kurşun zırh içindir. 5.56 (SS109), her dikey çizginin üstünde olacaktır. 150-155Gr’de 7.62, dikey çizgilerin her birinin altında olacaktır.

Kategori: Uncategorized