İçeriğe geç →

AN/PVS-17

 

AN/PVS-17 ; AN/PVS-17 Minyatür Gece Görüşü (MNS), Amerika Birleşik Devletleri Özel Kuvvetleri ve Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri (USMC) tarafından yaygın olarak kullanılan kompakt, hafif ve yüksek performanslı bir gece görüş silahıdır.

AN/PVS-17, III. Nesil Gece Görüş Cihazıdır ve OMNI IV MX 10160 3. nesil görüntü yoğunlaştırıcı tüpü kullanır ve elde taşınabilir bir gözlem cihazı olarak da kullanılabilir. AN/PVS tanımı, Ortak Elektronik Tip Belirleme Sistemi yönergelerine göre Ordu/Donanma Taşınabilir Görsel Arama anlamına gelir. Silahlı Kuvvetler Tarih Müzesi’ne göre, PVS-17, görüntüleri gece görüşü için yoğunlaştırır ve çeşitli silahlara kolayca sığar. PVS-17, 66 fit derinliğe kadar su altında çalışır.

AN/PVS 17’lerin genel olarak 2 çeşidi vardır; A/B varyantı ve C varyantı. Genel olarak, 17A/B, M16/M4 gibi tüfeklere monte edilmek üzere tasarlanmıştır ve ; 17C, 5,56 mm M249 Manga Otomatik Silahları (SAW) ve 7,62 mm M240B/G Genel Amaçlı Makineli Tüfekler gibi destek silahlarına monte edilir.

PVS-17’ler, Irak Savaşı’nın Irak’a Özgürlük Operasyonu (OIF) başlamadan hemen önce ABD birliklerine ulaşan başarılı sistemlerden biri olarak görülüyordu.Korgeneral Edward Hanlon Jr.’ın Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Alt Komitesi önünde 1 Nisan 2004’te verdiği ifadeye göre, Deniz Piyadeleri, konuşlandırılmadan hemen önce veya sırasında birçok yeni ekipman ve silah sistemini sahaya çıkardı. OIF için 1. Deniz Seferi Kuvvetleri. Bazıları, konuşlandıran güçlerin taleplerine yanıt olarak geldi ve diğerleri, Deniz Piyadeleri Sistemleri Komutanlığı (MCSC) tarafından önceden sahaya alındı. Yeni öğelerin çoğu olumlu karşılandı ve savaş çarpanlarıydı. Özellikle önemli olanlar şunlardı: Dragon Eye insansız hava aracı; Blue Force Tracker (BFT) sistemleri; Savaş Tanımlama (CID) Panelleri/ Termal Tanımlama Panelleri; ve Kişisel Rol Telsizleri (PRR). Bu girişimlerin tümü, mangadan tümen boyunca gelişmiş birim durumsal farkındalık sağlar. Ek olarak, PVS-17 gibi gece görüş cihazları, azaltılmış görünürlükte öldürücülüğü ve durumsal farkındalığı artırdı.

Kategori: Uncategorized