İçeriğe geç →

PERSEC ve OPSEC

OPSEC
Günümüzde bilgilerin korunması, OPSEC veya Operasyonel Güvenlik olarak bilinir. Bu, askerler, asker aileleri ve arkadaşlar için inanılmaz derecede önemli bir görevdir. Kimin dinlediğini veya ordumuz hakkında bilgi almaya çalıştığını asla bilemeyiz. Bu nedenle, bilgilerin yanlış ellere geçmediğinden emin olmak her zaman önemlidir.

Her şeyden önce, askerlik yapanlar hassas bilgileri askerlik dışı kişilerle paylaşmamalıdır. Bunun çevrimiçi resim paylaşmayı bile kapsayabileceğini anlamak önemlidir. Görünüşte masum bir resim aslında düşmana silah sistemleri ve konum dahil pek çok bilgi sağlayabilir.

Ordudakiler aile üyeleri veya arkadaşlarıyla bilgi paylaşmazlarsa, hata yapıp ordu mensubunu veya birliğini tehlikeye atabilecek şeyler söylemeleri çok daha az olasıdır. Günüyle ilgili bilgi paylaşırken ne söylediğinin daima farkında olmalıdır. Bu, özellikle uzakta eğitim gördüğünde veya denizaşırı ülkelerde görev yaptığında geçerlidir.

 

PERSEC
PERSEC kişisel bilgilerinizi koruyor. Ordu, PERSEC konusunda OPSEC kadar katı olmasa da, yine de güvenliğin önemli bir yönüdür. PERSEC, rütbe, ev adresiniz ve ailenizle ilgili bilgiler gibi bilgileri korumaya odaklanır. Genel olarak, yalnız yaşadığınızı ilan etmemenizi veya başka bir şekilde kişisel bilgilerinizi tanımayabileceğiniz başkalarına vermemenizi hatırlatan temel sağduyudur.

PERSEC, internetin büyümesiyle, özellikle de orada bulunan askeri destek mesaj panolarının sayısıyla daha önemli hale geldi. Diğer askeri üyelerle dolu güvenli bir topluluk gibi görünse de, asla %100 güvenli olduğu garanti edilemez. Bu nedenle, kişisel bilgilerinizi her zaman korumanız gerekir. Sosyal güvenlik numaranızı çevrimiçi olarak ilan etmeyeceğiniz gibi, diğer kişisel bilgileriniz için de herkesi uyarmamalısınız.

Mutlak en iyi tavsiye, güvende olmanın üzgün olmaktan daha iyi olduğudur. Özellikle çevrimiçi ortamda bir şey hakkında konuşmanız gerekip gerekmediğini sorguluyorsanız, konuşmayın. Geri alamayabileceğiniz bir şey söylemeden önce, asker gibi birisine sorun. Ordu mensuplarımızı korumak hepimizin omuzlarına düşen bir sorumluluktur. Aile üyeleri ve arkadaşlar olarak, gizli bilgileri kendimize yakın tutarak ve bildiklerimizi koruyarak sorumlu olabiliriz.

 

Kategori: Uncategorized