İçeriğe geç →

SOPMOD Kiti

Special Operations Peculiar MODification (SOPMOD) kiti, M4A1 karabina, CQBR, FN SCAR Mk 16/17, HK416 ve Birleşik Devletler Özel Harekat Komutanlığı (USSOCOM) tarafından kullanılan diğer silahlar için bir aksesuar sistemidir, ancak SOCOM’a özgü değildir.

Kit, ABD Özel Harekat Kuvvetleri (US SOF) personelinin silahlarını bireysel tercihlere ve görev gereksinimlerine göre yapılandırmasına olanak tanır.

Program, Özel Harekat Özel Teknoloji (SOST) Modüler Yakın Muharebe Karabina Projesi’nin kurulduğu Eylül 1989’a kadar uzanıyor. Bu, 1970’ler/1980’ler dönemindeki “koli bandı ve hortum kelepçeleri” bileşenlerini standartlaştıran ilk programdı. Malzeme İhtiyaç Beyanı (MNS) Mayıs 1992’de imzalandı ve Eylül 1993’te program için Operasyonel Gereksinimler Belgesi (ORD) onaylandı.

Programın sorumluluğu daha sonra Deniz Suüstü Harp Merkezi Vinç Bölümüne verildi.

SOPMOD kiti, dört M4A1 karabini desteklemek için birlikte paketlenmiş, çoğunlukla geliştirme dışı öğelerden ve ticari kullanıma hazır (NDI/COTS) aksesuarlardan oluşur. Silahın uzunluğuna uyan herhangi bir Picatinny uyumlu aksesuarın takılmasına izin verir.

Orijinal SOPMOD Blok I kiti:

Knight’s Armament Company (KAC) Ray Arayüz Sistemi/Ray Adaptör Sistemi (RIS/RAS) çeşitli uzunluklarda ray kapaklı ön kol.
KAC Dikey Foregrip (VFG)
KAC 300m yedek demir manzaraları (BUIS)

Trijicon TA01M4A1 4x32mm Gelişmiş Muharebe Optik Nişangahı (ACOG)
Aimpoint ECOS-N (Enhanced Combat Optical Sight-Donanma), standart QRP montajı yerine Wilcox Aimpoint CompM montajı kullanan CompM2’nin bir çeşidi AN/PVS-14 gece görüş cihazı için Precision Reflex, Inc. (PRI) M69 Braket Montajı.
Kit başına aşağıdakilerden yalnızca ikisi dahil edildi: Insight AN/PEQ-2 Kızılötesi Hedef İşaretleyici/Aydınlatıcı/Hedefleme Lazeri (ITPIAL)

Daniel Defence M4A1 RIS II (Ray Arayüz Sistemi), GL/SSC RIS II (Bomba Fırlatıcı/Ses Bastırıcı Özelliğine Sahip) ve MK18 RIS II (FSP (arpacık direği) varyasyonları ile) serbest yüzer handguards

Insight M3X VBL III Gun Light (SU-233/PVS), VBL II’nin yedeği
Insight M6X VBL III Entegre Silah Işığı (SU-238/PVS), VBL II’nin yedeği
EOTech 553 Holografik Silah Dürbünü (SU-231/PEQ)
Trijicon ACOG TA31ECOS 4x Dürbün + Docter Minyatür Kırmızı Nokta (MRD) (SU-237/PVS)
AN/PVS-17 Ürün Geliştirme Kiti
BUIS II

ABD Ordusu 75. Rangers, geceleri tüfeklerinde birden fazla Blok II aksesuarı kullanıyor. Sağdaki operatörün tüfeğine takılı Insight WMX 200 ışığına dikkat edin.

Kategori: Yazılar